Nieuwsbrief februari

Op 4 maart 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

Beste Gentenaar,

De raadsleden van N-VA hebben de voorbije maand een hele reeks actuele thema’s op de agenda gezet. Het werd een drukke gemeenteraad met een aantal stevige debatten. We mogen, niet zonder trots, zeggen dat we erin slagen te wegen op het beleid.

Positieve uitschieter was het voorstel ‘traject naar rookvrije sportterreinen’ van Sandra Van Renterghem dat unaniem door de gemeenteraad werd goedgekeurd. De vraag kwam vanuit de Gentse sportclubs en sluit mooi aan bij de actie ‘generatie rookvrij’ van Kom Op Tegen Kanker. We zijn blij dat de meerderheid ons hierin volgde.  

Andere voorstellen werden jammer genoeg van tafel geveegd door de meerderheidspartijen, inclusief de liberalen. OpenVLD dat ‘neen’ stemt op een voorstel voor meer parkeerplaatsen aan het UZ,  of de vraag afwijst om de openbare weg  vrij te houden bij stakingen … Het heeft iets surrealistisch.

Uiteraard kwam ook ‘klimaat’ aan bod. De linkse partijen tuimelen over elkaar om de acties van de spijbelende jongeren te claimen. Voor Vlaams nationalisten is dit natuurlijk geen nieuw thema. Wij houden van het lapje grond dat wij Vlaanderen noemen.  De zorg voor natuur en open ruimte, de gezondheid van mens en milieu, het is voor ons altijd vanzelfsprekend geweest.

Als ecorealisten hebben we een positieve kijk op de oplossingen voor de klimaatverandering. Ja: we kunnen economische groei met ecologische vooruitgang combineren. De grootste Vlaamse troef is innovatie. Gent is rijk aan pionierende wetenschappers en bedrijven. Laat ons die vanuit het beleid steunen en aanmoedigen. Zij kunnen de oplossingen vinden, niet enkel voor Vlaanderen maar voor de hele wereld. Lees hier meer over onze visie op ecorealisme 

Met Gentse groeten,

Anneleen Van Bossuyt, fractievoorzitter

Voorstellen, realisaties & opinies

 

  • Nog altijd mensen in ongeschikt verklaarde sociale woningen

    Gemeenteraadslid Gert Robert: “Ruim vier maanden na de beruchte Pano-reportage over de erbarmelijke toestand van sociale woningen in de Gentse Sint-Bernadettestraat wonen er nog altijd gezinnen in ongeschikt verklaarde woningen. De stad komt ook terug op eerdere beloftes om voor de toekomst een proactieve aanpak uit te werken.”

  • Vrije doorgang bij stakingen moet gewaarborgd worden

    Op de gemeenteraad van februari legde raadslid Siegfried Bracke een voorstel neer dat de burgemeester vraagt in te grijpen als stakersposten de openbare weg bezetten De vrije doorgang van mensen moet gewaarborgd blijven. Aanleiding was de grote hinder in Gent tijdens de staking van 13 februari.

  • Burgers van Oostakker willen een BIN

    Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem: “Oostakker was recent opnieuw het slachtoffer van een inbraakgolf. Bewoners contacteerden me over woninginbraken en autokraken in een hele reeks straten.

  • Bijzetting urne in nis dichtbij naast familielid?  649 euro (!) a.u.b.

    Gemeenteraadslid Elke Sleurs: “Onlangs wenste een moeder dat haar urne in een nis dicht bij dat van haar overleden kinderen zou staan. Dat kon, er was plaats vrij, maar het stadsbestuur vroeg hiervoor 649 euro. Voor wat toch een zeer begrijpelijke wens is, worden de nabestaanden geconfronteerd met een onredelijk hoge factuur. Ik vraag het stadsbestuur om het reglement aan te passen en het tarief te verlagen. Een voorstel van raadsbesluit daartoe is ingediend voor de komende gemeenteraad.”

  • Bouw de zomerkampen Nederlands niet af, vraagt Karlijn Deene

    N-VA Gent is een grote voorstander van de zomerkampen Nederlands, georganiseerd door vzw Roeland. Tijdens deze dagkampen kunnen kinderen met een taalachterstand, veelal allochtone kinderen, hun kennis van het Nederlands spelenderwijs bijspijkeren. Tot onze grote verbazing zal de groene schepen van onderwijs de subsidies hiervoor verminderen en het aantal kampen terugschroeven.

Grabbel uit de pers

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is